Laatste trends

Wat eet een peuter

Wat eet een peuter? Bijna alles. Een paar kleine uitzondering zijn een aantal voedingsmiddelen die de darmpjes en nieren nog niet goed kunnen verwerken. Het gaat om producten met veel zout, suiker en rauwe producten. Dit mocht natuurlijk ook de voorgaande maanden niet en blijft tijdens de peuterfase nog gelden. Veel soorten verse groenten, fruit, bereid vlees en vis mogen wel. Daarnaast natuurlijk brood, rijst en andere producten van de schijf van vijf. 

Een verantwoorde maaltijd

Een maaltijd kun je het beste bereiden met verse producten. Door zelf een eventuele saus te maken voorkom je dat je kindje niet te veel suiker, zout en leveringen binnen krijgt. Je kunt dus eigenlijk alles koken. Zolang je niks toevoegt en alles kookt. Rauwe producten mogen niet. Denk ook goed om rauwe ei in bepaalde producten en sauzen. Een gekookt eitje kan dus prima. Voor het maken van een maaltijd zijn dus genoeg variaties mogelijk.

Maaltijden voorbereiden

Als je een keer niet weet wat je kunt koken of geen tijd hebt dan kun je ook kiezen voor een vers hapje. Verse hapjes kun je bestellen zodat je altijd wat in huis hebt. Dit zijn verse kleine gerechten die ideaal zijn voor jouw kind. Denk aan stamppotjes en verse soepjes. Dit is ideaal om te bewaren in de diepvries zodat je altijd een verse maaltijd thuis hebt. Dit kun je natuurlijk ook deels zelf doen. Door voor meerdere dagen te koken en in tupperware bakjes in de diepvries te bewaren.

Verschillende maaltijden op een dag

Wanneer je kindje twee jaar is dan kun je meerdere maaltijden per dag geven. In totaal mag je 6 maaltijden per dag geven. Naast het ontbijt, de lunch en avondeten, kun je drie keer tussendoortjes geven. Je kindje zal geen grote maaltijden eten maar wel 6 keer een beetje eten willen, hoeveel eten je kindje op kan eten verschilt per kind. Hier hoef je niet veel in te sturen. Op deze leeftijd zullen ze smaken ontdekken en langzaam meer gaan eten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.